Стоянов след срещата с Кожарева: Бъдещият служебен премиер е подложен на брутален политически натиск

Останах с впечатление, че ще бъдат викани още хора на разговори и може да не съм аз министър, заяви шефът на МВР

Новини
14:35 - 10 Август 2024
4873
Стоянов след срещата с Кожарева: Бъдещият служебен премиер е подложен на брутален политически натиск

"Направи ми впечатление, че днешният разговор протече доста стегнато и професионално. Но останах с усещането и опасението, че бъдещият служебен премиер ще бъде и е подложен на брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство", заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, след като се срещна с новия служебен премиер Горица Кожарева.

"Усетих, че има и други хора, които евентуално ще бъдат поканени на разговор, като кандидати за поста вътрешен министър", допълни той.

"Получих покана за разговор още в петък и днес се отзовах. Тя пожела да я запозная с анализи относно резултатите на министерството, сравнено със същите периоди за миналата година, направих го - занесох й доклад с цифри. Също така я запознах с приоритетите на министерството, какво сме постигнали, проблемите и какво е тяхното решение", заяви Стоянов.

Силовият министър уточни, че е отбелязал какви трябва да са стъпките на страната ни, за да се осъществи пълноправно членство в Шенген.