Стою Стоев от ПП: При наше управление, ще има компенсации за скъпия газ

Новини
14:31 - 08 Септември 2022
1714
Стою Стоев от ПП: При наше управление, ще има компенсации за скъпия газ

„Ако ние успеем да управляваме държавата отново, предвиждаме компенсации на високите цени на газа. Нашата идея е да имаме сигурни доставки на възможно най-добрата цена. Спекулация е, че цената на ”Газпром” е по-евтина". Това коментира Стою Стоев  от „Продължаваме промяната”  в ефира на предаването „Твоят ден” по Nova news.

Експертът допълни, че по „Северен поток” държавите вече не получават газ. „Дори и ние да възстановим доставките от „Газпром”, кое ни гарантира, че през декември или януари няма да ни спрат газа”, каза той.

„Когато средствата се изразходват правилно, в държавата има достатъчно за компенсиране и покриване на нуждите на населението. Мисля, че ние от „Продължаваме промяната” ще успеем да постигнем такива компенсации, които да намалят натиска върху потребителите. Няма значение от къде ще взимаме газ, важното е да имаме сигурни доставки и приемлива цена. За момента се вижда, че „Газпром” не е надежден партньор, с който да можем да работим”, каза Стоев.

По отношение на евентуално сътрудничество с ГЕРБ, Стоев е категоричен:” Няма как да работим с ГЕРБ, поради това, че ние спечелихме предишните избори с категоричната си позиция за борба с корупционните практики, които бяха наложени основно от тази политическа формация”.