Страх от титлата на Наполи! Местят им мача със Салентина?

Феновете на Партенопеите искат да ги пуснат и сектора за гости

Спорт
16:44 - 27 Април 2023
2007
Страх от титлата на Наполи! Местят им мача със Салентина?

Президентът на италианската Серия А Лоренцо Казини заяви, че мачът от 32-рия кръг между Наполи и Салернитана може да бъде пренасрочен, ако италианското вътрешно министерство обяви, че той представлява заплаха за обществения ред.

Общината на Неапол поиска мачът да бъде преместен от събота за неделя (30 април), за да се играе по едно и също време с двубоя между Интер и Лацио, позовавайки се на опасенията за обществената безопасност.

„Поддържаме връзка с Националната обсерватория за спортна дейност на МВР. Ако има причини за отлагане на мача от съображения за опазването на обществения ред, лигата ще се намеси“, каза Казани пред Football Italia.

Ако Наполи победи Салернитана, а Лацио не успее да спечели срещу Интер, тогава отборът на Лучано Спалети ще стане официално шампион на Италия.

Стадион "Диего Армандо Марадона" е официално разпродаден за мача на Наполи срещу Салернитана в събота, но привържениците на "партенопеите" се надяват, че клубът ще отвори гостуващия сектор за домакински привърженици. Продажбата на билети на жителите на Салерно е забранена, което означава, че секторът за гости на стадиона на Наполи ще бъде затворен за мача в събота..

TuttoNapoli съобщава, че поради изключително голямото търсене на билети, много привърженици искат клубът да отвори сектора за гости, за да позволи на възможно най-много фенове да гледат на живо мача, в който Наполи може официално да стане шампион.

Въпреки това, привържениците все още се надяват, че мачът ще бъде преместен за неделя, така че да може да се играе заедно с Интер - Лацио, което означава, че отборът може да празнува с привърженици на стадиона, ако другият резултат се окаже благоприятен.