Страхотен Верстапен завърши първи в Унгария

Двата Мерцедеса завършиха на подиума на "Хунгароринг"

Спорт
17:58 - 31 Юли 2022
3594
Страхотен Верстапен завърши първи в Унгария

Световният шампион Макс Верстапен (Ред Бул), който стартира от десета позиция, спечели Гран При на Унгария. На подиума се качиха още пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Шарл Льоклер атакува водача Джордж Ръсел, за когото това бе първи полпозишън в кариерата, още на първия завой, но британецът дори успя да натрупа аванс.

На старта Алекс Албън се удари със Себастиан Фетел, като на пистата останаха части от колата му и това наложи влизането на виртуална кола за сигурност.

В седмата обиколка Верстапен изпревари Окон и излезе на шеста позиция.

Пет обиколки по-късно Ландо Норис загуби две позиции, като бе изпреварен от Люис Хамилтън и Макс Верстапен, който излезе пети.

В 17-ата обиколка лидерът Ръсел влезе в бокса за смяна на меките гуми със среднотвърди. В 22-ата в бокса влезе и Льоклер, който излезе на трасето като втори.

В 27-ата и 29-ата обиколка Льоклер опита атака срещу Ръсел, но британецът удържа първата позиция.

В 31-ата все пак с много добра атака Льоклер излезе начело. Четири обиколки по-късно Цунода се завъртя на шикана.

В 42-ата обиколка Сайнс излезе начело, следван от Хамилтън, а трети бе Льоклер.

Три обиколки след това първата позиция зае световният шампион Макс Верстапен. В 54-ата Ръсел прати Льоклер на трета позиция със страхотна маневра.

В 61-ата обиколка Верстапен си извоюва комфортен аванс от 9,4 секунди срещу Джордж Ръсел, той пък от своя страна водеше с 1,3 пред Сайнс.

Хамилтън напредна много и в 64-ата обиколка успя да догони съотборника си Джордж Ръсел и достигна до третата позиция.

Обиколка по-късно Хамилтън успя да излезе втори след много чиста битка с Ръсел.

В 68-ата обиколка Ботас паркира своята кола от външната страна на 11-ия завой, което наложи временното неутрализиране на състезанието малко преди финала.