Страхотна Ига Швьонтек продължава с победите си в Париж

Спорт
10:25 - 31 Май 2022
2006
Страхотна Ига Швьонтек продължава с победите си в Париж

Ига Швьонтек ще играе на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставената под номер едно полякиня отстрани Цинвън Чжън след обрат и 6:7 (5), 6:0, 6:2.

Това е 32-ра поредна победа за лидерката в световната ранглиста, която няма поражение повече от три месеца.

В първата част Швьонтек пропусна пет сетбола, водейки с 5:2, а 19-годишната китайка направи шокиращ обрат от 2:5 до 7:5 в тайбрека, за да вземе преднина в мача.

До края на двубоя шампионката на "Ролан Гарос" от 2020 година отстъпи само в два гейма и победи след 165 минути на корт "Филип Шатрие". Полската тенисистка не беше губила сет от 23 април.

Джесика Пегула също се класира за четвъртфиналите в Париж и ще се изправи срещу Ига Швьонтек. Поставената под номер 11 американка надделя след обрат с 4:6, 6:2, 6:3 срещу Ирина-Камелия Бегу и за първи път в кариерата си достигна до тази фаза на турнира във френската столица.

Пегула допусна решителен пробив за 4:5 в първия сет, но взе реванш в следващия, когато на два пъти спечели подаването на румънката.

В третата част американската тенисистка поведе с 3:1, за да приключи срещата още при първата си възможност след 128 минути.

По-рано през сезона Джесика Пегула игра и на четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия, а това е първата й победа в общо три срещи с Ирина-Камелия Бегу.