Странен вирус натръшка швейцарските футболисти

Бацилът циркулирал из хотела, не бил Covid

Новини
18:18 - 07 Декември 2022
3841
Странен вирус натръшка швейцарските футболисти

Ден след елиминирането на швейцарския национален отбор по футбол от Португалия на Световното първенство в Катар, спортният директор на тима Пиерлуиджи Тами потвърди, че някои от футболистите на били болни от "вирус, който се е разпространявал в хотела".

"Не става въпрос за КОВИД. Това беше вирус, който циркулираше в хотела. Не всички, но няколко футболисти го хванаха", обясни Тами на пресконференция в сряда.

Така той отрече, че вирусът може да се превърне в огнище за зараза, след като швейцарците бяха в контакт с играчите на Португалия, които ще се изправят в събота срещу тима на Мароко.

От началото на Мондиала няколко швейцарци се разболяха, като версията бе, че са настинали.

Срещу Португалия на терена не успя да излезе Силван Видмер, като селекционерът Мурат Якин призна, че той е "твърде болен, за да играе, има треска и симптоми на грип". Фабиан Шер бе сменен, защото "нямаше повече сили по време на мача", а Нико Елведи "също не беше на 100%".

"Липсваше ни свежест. За съжаление имахме повече играчи, които бяха болни и възстановяващи се, а съперникът бе по-силен и свеж. Платихме за енергията, която вложихме в първите три мача", каза Якин.

"Бяхме наясно с проблема с вируса и направихме препоръки за играчите. В началото това не беше проблем. Но трябва да правим нещата по-добре в бъдеще", каза още директорът Тами.