Страшен скандал разтресе националния отбор на Украйна

Спорт
19:43 - 18 Юни 2021
4412
Страшен скандал разтресе националния отбор на Украйна

В интервю за TaToTake журналистът Андрей Сенкив обвини ръководството на украинския национален отбор по футбол, че е взел подкуп за място в състава за халфа на Манчестър Сити Александър Зинченко.

Сенкив каза, че през 2016 г. генералният директор на руския клуб "Уфа" Шамил Газизов, в който по това време игра Зинченко, се е обърнал към наставника на украинците Михаил Фоменко с молба да осигури титулярно място за халфа на европейското първенство. Журналистът уточни, че за всяка минута на футболиста на терена треньорският щаб на националния отбор е получавал хиляда долара. Според източника Газизов е счел за необходимо клиентът му да играе за националния отбор, преди да се премести в Манчестър Сити.

Зинченко прекара повече от 90 минути на Евро 2016. На клубно ниво халфът игра за Уфа през сезон 2015/2016, след което премина в Манчестър Сити, за който все още играе.

 
Пред сайта ua.tribuna.com бившият старши треньор на украинския тим Михаил Фоменко отговори на обвиненията, че е взел подкуп. Специалистът изрази недоумение от появата на такава информация и я нарече „ирония“. Треньорът добави още, че не иска да продължи разговора по тази тема.