Страшно е! Над 2 км опашка на границата с Гърция

Въпреки лошото време, и този уикенд хиляди българи щурмуват Беломорието

Новини
19:45 - 12 Юли 2019
5600
Страшно е! Над 2 км опашка на границата с Гърция

Въпреки жестоката буря в Гърция, която отне живота на 7 души в четвъртък, хиляди нашенци и днес щурмуваха границите на южната ни съседка, за да прекарат там уикенда. От 10 часа в петък имаше интензивен трафик на границата с южната ни съседка при "Кулата", разказаха пътуващи.

Колоната от чакащи автомобили в ранния следобед бе дълга повече от 2 километра. Опашката понамаля след 19,30 часа, когато повечето туристи успяха да влязат в Гърция. По информация на граничните власти засилен трафик се очаква да има и в събота. За предотвратяването на тапи ще работят 4 гишета. Мобилни групи ще са в готовност на място да проверяват пътуващите в автобуси. 

Интензивен е трафикът на вход и изход за леки коли на "Калотина", на "Кулата", на "Маказа", както и на изход за товарни автомобили на на "Дунав мост-Видин" на границата с Румъния.

Както Lupa.bg извести, във връзка с предупрежденията за възможни нови бури през почивните дни в Гърция, Министерството на външните работи съветва българските граждани, намиращи се на територията на страната или планиращи пътуване в южната ни съседка, да следят метеорологичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка.