Strauss Wiener Orchester с Коледен концерт в НДК

В Зала 1 ще прозвучат световноизвестните валсове, създадени от династията Щраус

Култура
21:55 - 07 Октомври 2022
4367
Strauss Wiener Orchester с Коледен концерт в НДК

Легендарният Strauss Wiener Orchester се завръща за традиционния си Коледен концерт у нас на 9 декември в зала 1 на НДК. Един от най-успешните музикални експорти на Виена в света ще включи в репертоара си иконичните валсове и полка, създадени първоначално от династията Щраус. 

Концертите на Strauss Wiener Orchester са 120 минути класика, изпълнена от безкомпромисни виртуози, солисти с визия на холивудски звезди и аристократичен дрес код. София е една от любимите им дестинации заради изключително сърцатия отклик на публиката тук. Не случайно през 2019 г. мениджмънтът избра именно пърформансът в НДК, за да увековечи за поколенията на DVD магията на Щраус.

Те представят своите емоционални музикални интерпретации както във Виена, така и на международни фестивали и концерти по цял свят, като утвърждават своята репутация на ощастливители в изкуството през последните четири десетилетия.

„Всички музиканти от Strauss Wiener Orchester са изключителни, способни да спечелят всяка аудитория, дори и най-модерната“, пише „Вашингтон Поуст“ , а редица други международни медии ги описват като един от най-брилянтните световни оркестри.