Стрелба във Филаделфия : Стрелец рани шестима полицаи

Униформените били атакувани, докато претърсвали къща за наркотици

Новини
09:05 - 15 Август 2019
2393
Стрелба във Филаделфия: Стрелец рани шестима полицаи

Мъж е  открил огън, докато офицери претърсваха за наркотици къща във Филаделфия. Полицията го е обкръжила и нападателят вече е задържан, съобщи РИА Новости. Преди това е имало престрелка, в която са ранени най-малко шестима служители по време на престрелка, предаде БГНЕС. По-късно стана ясно, че стрелецът е 36-годишен мъж.

Униформените били атакувани, докато проверявали за наркотици в дом в квартала на Никетаун-Тиаго във Филаделфия, когато стрелецът открил огън.

След шест часа полицията във Филаделфия заяви, че въоръженият заподозрян все още не се е предал, преди да дойде новината за развръзката.

На пресконференция, полицейският комисар Рос обясни, че трелецът е стрелял по камиона на екипа на SWAT, преди да пристигнат в имота.

"Няма индикации, че той се опитва да се предаде. Знаем, че той е все още жив", заяви по-рано комисар Рос на пресконференция. Шестима служители, участвали в престрелката, са откарани в болница с наранявания, които не са животозастрашаващи. Рос каза, че "много от тях е трябвало да избягат през прозорци и врати", тъй като са били под обстрел.