Стрелецът в Кримск уби трима, после се самоуби

Нападателят е местен, на 66 години, след тежък развод

Новини
19:11 - 24 Ноември 2022
2017
Стрелецът в Кримск уби трима, после се самоуби

Стрелецът в Кримск уби трима души, след което се е самоубил, предаде ТАСС, като се позова на ръководителя на пресслужбата на регионалното подразделение на МВР в Краснодарския край Александър Рунов.

Нападателят е местен жител, роден през 1956 г. По предварителни данни причината за стрелбата може да е бракоразводното дело на мъжа, каза Рунов.

Около 17 ч. (16 ч. българско време) нападателят влязъл в медицински център и застрелял двама души. След това той излязъл на улицата и започнал да стреля по минувачите, убил човек и ранил тежко друг. После стрелецът се самоубил, обобщи представителят на руското вътрешно министерство.

Председателят на комисията на Държавната дума по информационната политика Александър Хинщейн каза, че нападателят е застрелял в медицинския център двама свои познати, родени съответно през 1969 и 1983 г., към които изпитвал неприязън. Самоличността на убития минувач се изяснява. Раненият е 61-годишен мъж.

Стрелецът не е имал полицейско досие и е притежавал законно ловно оръжие, съобщи още Хинщейн.

По-рано стана известно, че четирима души са загинали при стрелба в южния руски град Кримск (не се намира на полуостров Крим, а в континентална Русия). Това предаде ТАСС, като се позова на служител на правоохранителните органи в Краснодарския край, цитирани също от БТА.