Стрес на летище „София” от съкращения!

Корпоративни вести
17:20 - 31 Март 2021
8595
Стрес на летище „София” от съкращения!

Служителите на летище „София” са изключително притеснени от предстоящи съкращения, които вероятно ще предприеме бъдещото ръководство.

Сред летищните служители е разпространен протокол, в който концесионерът, попитан дали възнамерява да съкрати летищен персонал, за да освободи допълнителен ресурс за справяне с Ковид кризата, отговаря, че ще работи по нов начин и ще създаде нова структура.

На нас този отговор не ни звучи въобще успокоително”, заявяват притеснените служители на летището.  

На летището в момента никак не са добри чувствата към министър Росен Желязков.

„На министъра не му пука какво ще се случи с нас, иска само да вземе 600-те млн.”, казват обезпокоените служители.

Според тях министерството не е направило нищо, за да защити интереса им или поне да гарантира запазване на работните им места.

Отношението към изпълнителния директор Владимир Рапонджиев, който напуска поста си след края на тази седмица е изключително благоприятно сред служителите.

Воденото от Рапонджиев ръководство не е позволило нито един човек на летището да бъде съкратен в условията на най-голямата криза, която авиацията познава, убедени са те.

Работниците споделят, че не са в течение на случващото около подписването на концесионния договор, но са притеснени, че след като концесионерът даде на държавата 600-те млн., няма да останат пари за техните заплати, а много е вероятно и голяма част от хората да бъдат съкратени, за да се спестят разходи.

Служителите на летище „София” са на мнение, че държавата е премълчала пред обществото огромния размер на държавната такса, която плаща летището на своя принципал – министерството на транспорта.

Според тях след влизане в сила на концесионния договор огромната сума от летищни такси, наеми, такса „security”, въобще всички обороти, които държавата събира от летищна дейност вече ще бъдат събирани от концесионера.