Строител представя нова версия на "Ромео и Жулиета"

Валентин Николов от Горна Оряховица търси театрална трупа, която може да реализира пиесата

Новини
13:43 - 07 Ноември 2019
3080
Строител представя нова версия на "Ромео и Жулиета"

Автор на нова сценична версия на пиесата "Ромео и Жулиета" търси театрална трупа, която може да я реализира. Авторът Валентин Николов от Горна Оряховица представи своята версия пред журналисти в пресклуба на БТА във Велико Търново.

Той посочи, че е работил върху идейната сценография повече от 20 години. За да защити идеята си, той е заверил своя сценарий пред нотариус.

Авторът е озаглавил идеята си "Сценарий за драматична балада за любовта, нов вариант на "Ромео и Жулиета".

По думите му продължителността на спектакъла трябва да е около 20 минути, актьорите няма да имат реплики, а ще играят на фона на песен, чийто текст и мелодия са на автора. Песента се казва "Царят на неудачниците в любовта" и трябва да бъде изпълнена в дует. Авангардната версия на автора включва множество светлинни и звукови ефекти, ковчези, символи, сред които и статуята на свободата, направена от неонова конструкция.

Валентин Николов посочи, че не е професионален сценограф и режисьор, но има отношение към сценичните изкуства. В ежедневието си той се занимава със строителство, но очаква идеите му да бъдат реализирани на театрална сцена.