Строителен магнат и съпругата му бяха простреляни от сина им

Родителите са оцелели при стрелбата, но състоянието им не се съобщава

Новини
10:27 - 28 Декември 2021
7129
Строителен магнат и съпругата му бяха простреляни от сина им

Лудият по културизъм син на семейство, което помогна за оформянето на силуета на Ню Йорк, беше арестуван, след като се твърди, че е прострелял родителите си в луксозното им имение за 3,2 милиона долара в Лонг Айлънд сутринта на Коледа, пише bg-voice.com. 

Строителният магнат Роко Томасети, на 65 години, и съпругата му Винсета Марсикано-Томасети са били застреляни в имението им от над 2600 квадратни метра в пристанището Тони Хюлет около 10 часа сутринта.

Техният 29-годишен син Дино Томасети вероятно е натиснал спусъка и след това избягал от местопрестъплението с Cadillac Escalade, преди да бъде арестуван в Ню Джърси по-късно същата нощ, съобщи полицията.

Родителите са оцелели при стрелбата, но състоянието им не се съобщава.

Семейство Томасети е част от строителна династия, формирана от покойния Дино Томасети-старши, италиански имигрант, чиято верига от компании Laquila помогна за оформянето на силуета на Ню Йорк. Техните проекти включват централата на Goldman Sachs близо до Ground Zero, централата на Bank of America, етажната собственост и др.

Синът

Компанията Empire Transit Mix на сина му Роко осигури бетона за Freedom Tower, а компанията на дъщеря му помогна за разработването на структурата.
Сега семейното имение е заобиколено от жълта лента, докато полицията разследва стрелбата.

Основният заподозрян е Дино Томасети, бодибилдър и личен треньор. Страницата му в Instagram, която остана актуална в неделя, беше пълна със снимки как той вдига тежести и от време на време пътува до по-екзотични части на света като Париж и Карибите. На една снимка той позира в кола, показвайки скъп часовник Breitling. В друга публикация се хвали със своето тяло.

Полицията не е съобщила мотивите за стрелбата, нито е информирала обществеността за състоянието на жертвите.

Дядото на Дино е легенда в Ню Йорк, както за това, което е постигнал като имигрант от първо поколение, така и за скандалите, в които се е забъркал.
Профил на Ню Йорк Таймс от 2006 г. описва подробно как Дино-старши веднъж бил обвинен за предполагаемо незаконно плащане на профсъюзите в продължение на едно десетилетие. Федералните прокурори също го „свързаха с фигури от организираната престъпност“.

Дино-младши не е единственият член на семейството, който се е оказал от грешната страна на закона. Баща му и дядо му бяха арестувани за управление на незаконна площадка за отпадъци до централата на компанията им в Бруклин през 1997 г., съобщава New York Times. През същата година компанията се призна за виновна за подаване на фалшиви документи, свързани с проект в болницата Elmhurst Center в Куинс.

„Laquila, която имаше договор за 2,5 милиона долара за изграждане на бетонна настилка за ново крило в болницата, тайно и незаконно беше възложила работата на втора компания за 1,4 милиона долара, което позволи на Laquila да събере печалба от 1 милион долара“, пише Times. „Схемата излезе наяве, след като Laquila не плати на втората компания.“

В същата статия изданието съобщава, че компанията е обвинена в рекет през 1987 г. за предполагаемо подкупване на местни служители, за да им позволи да изхвърлят незаконно строителни отпадъци в Ню Джърси. Обвиненията бяха свалени, след като Laquila се съгласи да плати глоба от 25 000 долара.

През 2006 г. Санитарният отдел на Ню Йорк отхвърли молбата на Роко и Дино-старши да управляват бизнес с отпадъци в града, наричайки двойката „недостойни“ да получат регистрация. Искането е отхвърлено, тъй като на жалбоподателите им липсва „добър характер, честност и почтеност“, се казва в доклада.

Двойката има три деца, включително близнаците Роко и Дино, и дъщеря Джина, на 24 години.