Студът се завръща другата седмица

В сряда минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между 7° и 12°

Новини
15:31 - 26 Март 2023
7648
Студът се завръща другата седмица

През нощта ще преобладава ясно време с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между 4° и 9°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е значително по-ниско от средното за месеца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Утре преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа силен и поривист вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България, и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, на места придружен с гръмотевици. На отделни места валежите да са значителни, а в нощните часове -  в планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 16° и 21°, но до вечерта бързо ще се понижат.  

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен и силен южен вятър. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, облачността ще се увеличи и до полунощ ще завали дъжд. Максимални температури: 14°-19°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Преди обяд над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност, но ще е ветровито. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до края на деня ще е предимно значителна. Ще има валежи от дъжд, на места интензивни, а в отделни райони и придружени с гръмотевици. Над около 1800 метра валежите ще са от сняг.

Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. През нощта срещу вторник, с понижението на температурите, границата на снеговалежа ще се понижава. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 2°. 

През следващите два дни ще е ветровито и сравнително студено за края на март, в сряда минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 7° и 12°. Облачността ще бъде променлива, често значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планинските и североизточните райони - сняг. (НИМХ)