Студент-медик дари защитни облекла на лекари и акушерки

Теодор Кожухаров поръчал дрехите в шивашка фирма в Русе

Новини
11:13 - 23 Март 2020
1185
Студент-медик дари защитни облекла на лекари и акушерки

Студент по медицина направи жест към Акушеро-гинекологичния комплекс в Русе. Петокурсникът дари защитни костюми и маски на лекари и акушерки, за да се грижат безопасно за майките и новородените. Предпазните облекла са ушити от шивашка фирма от Русе.
 
Като бъдещ лекар Теодор Кожухаров се чувства съпричастен към драматичната ситуация, в която се намират медиците у нас. Затова решава да организира дарение, което да помогне на хората, които се грижат за появата на новия живот.
 
"В момента е трудно, но хубава професия, в момента лекарите са пред голяма трудност и мисля, че всички трябва да им помагаме и всички трябва да се пазим. Те са цялостен костюм с качулка, цялото лице се изолира и трябва да се сложат очила и маската и става цялостен костюм, който според мен върши работа за защита" ,споделя той.
 
Жестът на студента бе посрещнат с благодарност от лекарите в университетската болница "Канев", за които АГ-комплексът е едно от най-важните звена.
 
Иван Иванов, изп.директор на УМБАЛ "Канев“-Русе" коментира: "АГ –комплекса, за който са много необходими, тъй като е една част, която трябва да бъде изключително много защитена. Костюмите са много хубави, за многократна употреба, използват се през деня, вечерта се перат".
 
От своя страна д-р Петър Зарзаланов, акушер-гинеколог обясни следното: "Работим, не сме спирали процеса, но много ще ни помогнат тия костюми, защото в ИЗО сектора нямаме защитни облекла. И ходим с едни наметала такива..."
 
Това е поредното дарение за болницата, след като Русенският университет предостави вчера първите защитни шлемове, изработени на 3D принтери.