Супекупата е за Лудогорец след дузпи с Левски

Мартин Петков и Асен Митков изтърваха от бялата точка

Футбол
01:02 - 02 Септември 2022
3477
Супекупата е за Лудогорец след дузпи с Левски

Шампионът на България - Лудогорец мина през дузпи, за да спечели Суперкупата срещу Левски след 2:2 в изключително интересен мач на "Васил Левски".

В 42-ата минута Левски откри резултата. Роналдо напредна отляво и тръгна да лъже Недялков. Бразилецът се оплете и топката рикошира между двамата, но в крайна сметка подаде към Георги Миланов, макар неуспешният шпагат на Мануел Шоу.Бившият национал шутира мощно с левия крак, след което топката влетя зрелищно във вратата на Лудогорец - 0:1 за Левски.

В 69-ата минута пък Рик Джонатан изкара топката на фланга вляво, където беше Антон Недялков. Капитанът на Лудогорец пласира остър пас към Кирил Десподов, който беше забравен от защитата на Левски, за да може той да порази Левски - 1:1.

Напорът на "орлите" донесе нужния резултат секунди след това. Игор Тиаго финтира Пламен Андреев, а младият вратар на Левски го задържа с дясната си ръка за левия крак и реферът Кабаков посочи бялата точка. Зад топката застана Десподов, който беше безпогрешен - 2:1 за Лудогорец.

Левски натисна своя съперник, а във втората минута от даденото продължение "сините" изравниха в мача. Тогава Петрис получи вдясно и даде пас към Роналдо. Бразилецът отигра много лошо, но за него късмет топката се върна към Ван дер Каап, за да може нидерландецът да порази лудогорската врата - 2:2.

Дойде време за дузпи. Ивелин Попов стреля много добре в десния ъгъл на Падт, а нидерландецът се хвърли точно там, но изстрелът на опитния българин беше достатъчно добър - 1:0 при дузпите. Лудогорец започна с Каули, като бразилецът прати топката в долния ляв ъгъл на Андреев, той докосна топката, но тя беше по-силна от очакваното - 1:1. Стоилов избра Марин Петков за втори избор, а младокът опита паненка, но Падт спаси за първи път дузпа в кариерата си за Лудогорец. Рик Джонатан стреля силно в долния десен на младия Андреев, но този път младокът спаси удара на бразилеца. Левски излезе напред в резултата след безпогрешен изстрел на Хосе Кордоба. Последва и безкомпромисен изстрел на Сисиньо за 2:2.

Билал Бари отново прати напред Левски напред в резултата, след като пласира добър удар в долния ляв ъгъл на Падт. Игор Тиаго се справи с напрежението и шутира в средата - 3:3. Асен Митков застана да бие и реши да прати топката вдясно на Падт, но нидерландецът отрази.