Супер изненада: И Андрей Слабаков отива евродепутат

Новини
18:23 - 27 Май 2019
4159
Супер изненада: И Андрей Слабаков отива евродепутат

ВМРО ще изпрати втори евродепутат в Брюксел, стана ясно късно в понеделник вечерта. Това е прочутият режисьор Андрей Слабаков. Новината бе потвърдена пред Lupa.bg от самия Слабаков.

"Да, вярно е - така се получи след преразпределението на мандатите. ВМРО взима още един мандат и пращаме двама души в Брюксел - освен Ангел Джамбазки, избирателя се е доверил и на моя милост. Няма да крия, че това е една много приятна и неочаквана изненада и за мен самия", коментира пред Lupa.bg Слабаков. Той бил уведомен около 15 часа днес от Красимир Каракачанов, че има вероятност да влезе в европарламента. Към 17,30 вече било ясно, че със сигурност влиза.

На практика, ГЕРБ взима един мандат по-малко и вместо 7 души, ще изпрати 6 в европарламента. Все още не се знае на чие място влиза Слабаков, но според първоначална информация, той заема мястото на Лиляна Павлова от ГЕРБ.

Андрей Слабаков бе по-назад в листата на ВМРО. Той не е член на партията и бе представител на гражданската квота. Очевидно обаче преференциите са го изстреляли по-напред.

Лиляна Павлова се размина с Брюксел буквално на косъм. На нейно място заминава Андрей Слабаков от листата на ВМРО