Супер звездата Марио Мат открива сезона в Банско

Пистите отварят официално на 14 декември

Спорт
12:50 - 05 Декември 2019
2665
Супер звездата Марио Мат открива сезона в Банско

Супер Марио - ски звездата Марио Мат, открива новия снежен сезон в Банско. Продължава традицията най-големите скиори за всички времена да дават старт на пързалката в българския ски курорт №1.

Австриецът, който вече не е част от надпреварата за Световната купа в алпийските ски, взе паметна победа през 2011 г. именно на Бъндеришка поляна, като не беше печелил цели 2 години. Мат е олимпийски и трикратен световен шампион.

Супер Марио ще даде старт на ски сезона в Банско на 14 декември. Но в ски зоната под връх Тодорка вече опитаха първия сняг в най-горната й част. "Правим всичко възможно да пуснем част от пистите преди официалното откриване в събота на 14 декември. Горе има около 80 см сняг, температурите на въздуха са отлични, за да свържем писти с изкуствен сняг и в по-долните части и оръдията работят", обяви днес шефът на ски зоната Иван Обрейков.

Екипите вече работят и за подготовка на трасетата за поредните стартове в Банско от Световната купа. Най-голямото спортно събитие в България за 2020 г. ще е надпреварата при дамите на 25 и 26 януари.

Новият кмет на Банско Иван Кадев заяви днес за Lupa BG, че той и екипът му продължават постигнатото, както и работата по каузата за изграждане на втори кабинков лифт и уплътняване на ски зоната. Кметът припомни, че в момента се водят съдебни дела и се чака решение на ВАС по въпроса. Като в зависимост от решението, местната власт ще изгради стратегията си за дейността в тази посока.

Снимки: Lupa BG