Суперкомпютър: Нова титла за Сити, пак провал за Юнайтед

Челси ще влезе в топ 4

Спорт
12:05 - 13 Август 2024
534
Суперкомпютър: Нова титла за Сити, пак провал за Юнайтед

Проучване чрез изкуствен интелект предсказа как ще се развие сезон 2024/25 във Висшата лига в навечерието на старта на новия сезон в Англия. Манчестър Сити се стреми към историческа пета поредна титла, като Арсенал е фаворит да оспори доминацията на „гражданите“.

В другия край на таблицата сензационно се очаква всички новаци във Висшата лига в лицето на Лестър, Саутхемптън и Ипсуич да изпаднат обратно в Чемпиъншип след края на кампанията.

От друга страна, отбори като Кристъл Палас и Уест Хем пък ще бъдат замесени в битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, според изкуственият интелект на Opta, който е симулирал 10 000 пъти сезона, като се имат предвид последните 1000 мача на всеки отбор, за да се постигне крайния резултат.

Феновете на Челси, според суперкомпютъра, могат да се подготвят за първия много силен сезон на тима, като се очаква под ръководството на Енцо Мареска лондончани да се завърнат обратно в топ 4.

Манчестър Юнайтед пък се очаква да претърпи нов посредствен сезон, като според проучването „червените дяволи“ ще приключат кампанията на 6-то място.