Суперлигата форсира процеса

Шефовете се надяват да стартира през 2025 г.

Актуални новини
12:46 - 23 Януари 2024
1600
Суперлигата форсира процеса

Суперлигата засилва разговорите с европейските клубове в началото на 2024 година и твърди, че вече има „двадесет много мотивирани отбора и още 30 почти убедени в идеята“.

Генералният секретар на Суперлигата Анас Лаграри заяви пред „Ouest France“, че реално първенството „може да започне от утре“, но призна, че това старта на Суперлигата със сигурност няма да бъде даден в началото на следващия сезон 2024/25. Според надеждни източници на френския вестник се очаква Суперлигата да стартира през септември 2025 година, което означава, че сезон 2025/26 ще бъде първи за новото първенство.

„Има клубове, които частно подписаха проекта и които публично се противопоставиха. Те отричат в момента ​​футболната Суперлига, но играят баскетболната Евролига“, заяви Анас Лаграри в ясна препратка към Байерн Мюнхен.

Генералният секретар на Суперлигата не желае да посочи имената на отборите, които уж са се съгласили да играят в Суперлигата, но посочва, че има "от основните първенства в Европа": „Не можем да дадем имена, за да не ги изложим на УЕФА, а решението на Съда на Европейския съюз ясно казва, че не могат да бъдат предприети ответни мерки срещу онези, които прегръщат новия проект.“

В тази връзка от ръководството на Суперлигата посочват, че на 14 март Търговският съд номер 17 на Мадрид „ще приключи с изясняването на нещата“, тъй като решението, издадено от Европейския Съд, „не предлага място за тълкувания, но е пряко и ясно“. Това решение на Европейския съд е задължително, окончателно и не подлежи на обжалване.