Сватбата: Съдиите не сме корумпирани

"Ако намерят доказателства за някого, да го вкарат в затвора", призова реферът от Петрич

У нас
14:18 - 01 Ноември 2019
7202
Сватбата: Съдиите не сме корумпирани

Популярният футболен рефер Ивайло Стоянов – Сватбата отрече всякакви обвинения в корупция срещу него и колегите му. Той и всички останали елитни съдии у нас бяха привикани от БФС на среща в базата в „Бояна”. Поводът бе акцията на ГДБОП, която разследва по сигнали за уговорени мачове. Според Стоянов обаче него скандалът около съдийството и отстраняването на шефа на съдийската комисия Йордан Сталев са би ли с цел да се навреди на футболния съюз.

„Причината за срещата са тези неистини, които излязоха в медийното пространство, че едва ли не всички съдии сме корумпирани, взимали сме пари и не знам си какво. Просто всички се събрахме и ще излезем с официална декларация – ние всички сме против това нещо. Плюс това никой няма право да обвинява когото и да било, без да има доказателства”, коментира реферът на излизане от срещата с БФС.

„За всички това дойде като гръм от ясно небе. Според мен през последния полусезон всичко в съдийството е окей. Всичко се прехвърли от здравата на болната глава. Покрай проблемите с расизма, определена група хора, чиято цел явно бе да повлияе на футболния съюз, прехвърли проблема върху съдийството – това не беше правилно”, каза още Сватбата.

Спрямо мен натиск не е имало. Ако срещу някого от колегите е имало, да си каже. Но мисля, че досега не е имало. Шефовете на съдийството се сменят доста често. Това е една от рисковите професии в държавата. Надяваме се, че нищо няма да се промени. Съдиите сме си същите, ще се мъчим да си вършим работа, доколкото можем. Грешки ще има, това е вън от съмнение. Силно се надявам аз и колегите ми да свирим онова, което виждаме. Всеки си има глава на раменете, всеки си носи отговорността. За себе си мога да кажа – винаги каквото съм виждал, това съм отсъждал.

Всички съдии бяхме на мнение, че ако има доказателства, да посочат хората – да си носят отговорността, ако трябва в затвора да влязат. Един път за винаги да се изчисти това нещо. Мен от ГДБОП не са ме викали на разпит”, обясни съдията от Петрич.