Светият Синод остро осъди "София Прайд" в позиция

Извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа, написаха те

Новини
15:19 - 17 Юни 2023
3272
Светият Синод остро осъди "София Прайд" в позиция

Светият Синод на българската православна църква още в петък се обяви против провеждането на "София Прайд", изразявайки "своето неодобрение и несъгласие" срещу "организирането и провеждането на гей парад в скъпата ни столица София".

"Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност", пишат от църквата.

"Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание - твърдо установена даденост. Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. (...)

Извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от обстоятелствата при съзнателния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения", изтъкват от БПЦ.

Снимки: Александър Иванов