Светкавичен телешки стек с доматен сос и каперси
за 2 порции, 15 мин
Кухня
15:09 - 18 Март 2019
5980
Продукти
4 телешки/говежди тънки стека без кост - по около 80 г всеки (може и от свинско месо)
1 скилидка чесън
4 с.л. зехтин или олио
400 г доматен сос от консерва
2 с.л. каперси
сол и черен пипер
1-2 щипки захар
½ ч.л. суха майорана или чубрица
1 с.л. наситнен магданоз.
Приготвяне
Телешките стекове се поръсват със сол и черен пипер.
Месото се запържва в 2 с.л. загрят зехтин или олио по 1 мин. от всяка страна на висока температура. Изважда се от тигана.
В същата мазнина се запържва леко наситненият чесън. Сипва се готовият доматен сос и се готви 2-3 мин.
Добавят се каперсите, сол, черен пипер, майораната или чубрицата.
Връщат се стековете в соса. Поръсва се с наситнения магданоз и се полива с останалия зехтин или олио.