Светкавичен телешки стек с доматен сос и каперси

за 2 порции, 15 мин

Кухня
15:09 - 18 Март 2019
1327
Светкавичен телешки стек с доматен сос и каперси

Продукти

4 телешки/говежди тънки стека без кост - по около 80 г всеки (може и от свинско месо)

1 скилидка чесън

4 с.л. зехтин или олио

400 г доматен сос от консерва

2 с.л. каперси

сол и черен пипер

1-2 щипки захар

½ ч.л. суха майорана или чубрица

1 с.л. наситнен магданоз.

 

Приготвяне

Телешките стекове се поръсват със сол и черен пипер.

Месото се запържва в 2 с.л. загрят зехтин или олио по 1 мин. от всяка страна на висока температура. Изважда се от тигана.

В същата мазнина се запържва леко наситненият чесън. Сипва се готовият доматен сос и се готви 2-3 мин.

Добавят се каперсите, сол, черен пипер, майораната или чубрицата.

Връщат се стековете в соса. Поръсва се с наситнения магданоз и се полива с останалия зехтин или олио.