СВЕТКАВИЧНО: СОС махна скандалния шеф на "Шейново"

Проверки, сигнали и сага с разменени бебета - в основната д-р Велев да отиде в аут

Здраве
12:36 - 28 Юли 2023
9380
СВЕТКАВИЧНО: СОС махна скандалния шеф на "Шейново"

Броени часове след като Lupa.bg гръмна с информацията за бруталните рушвети, искани от шефа на гинекологичното отделение в една от най-реномираните АГ-болници в страната "Шейново" - д-р Пламен Димов, директорът на лечебното заведение д-р Румен Велев бе сменен.

Това се случи по-малко от 24 часа, след като публикувахме ужасяващи подробности за порочните практики, вихрещи се в центъра на София, особено предвид изключително чувствителната тема за разменените бебета в същата клиника. 

СОС взе на своето редовно заседание вчера решението да се раздели с изпълнителния директор на общинската болница и до провеждането на нов конкурс за този пост като титуляр да застане, макар и временно изпълняващ д-р Таня Андреева.

Бившият здравен министър е с дългогодишна кариера в лечебното заведение. Освен като отличен професионалист, тя е сочена и за една от най-обичаните сред пациентките. Справка на медията ни разкри, че тя е получила отлична (5,75) оценка за подадената кандидатура.

Велев и Димов обаче остават в Борда на директорите на лечебното заведение, въпреки проверките, които вървят по сигнали на самите медици в него, както вече ви информирахме. 

Рокади има и в останалите общински болници - АГ болницата "Св. София" (бившата Тина Киркова - б.р.), Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ, МБАЛ "Княгиня Клементина", и Университетската Първа МБАЛ "Св. Йоан Кръстител". 

Така освен д-р Андреева за временен директор на "Шейново", новите шефове на останалите са: 

Проф. Цветомир Димитров - за Първа градска, доц. Стефан Узунов - за Втора градска, доц. Аркади Иванов - за Четвърта градска, д-р Борил Петров - за МБАЛ "Княгиня Клементина" и д-р Константин Маленов - за Първа САГБАЛ "Св. София". 

Нови членове има и в Съветите на директорите на лечебните заведение, като прави впечатление присъствието на известния офталмолог и шеф на клиника в Александровската болница проф. Александър Оскар - в борда на Първа градска болница. Всички посочени в решението са избрани за срок от 3 години, включително и той.