Светлана Гущерова пред Lupa.bg: Ще емигрираме във Виена заради децата

Тежа 39 кг, но не гладувам, харесвам се такава - призна настоящата дизайнерка на пижами

Нещо за четене
18:10 - 02 Февруари 2024
30125
Светлана Гущерова пред Lupa.bg: Ще емигрираме във Виена заради децата

Светлана Гущерова стана популярна след като спечели конкурса "Мис Плеймейт" 2009. 15 години по-късно тя е съвсем различна жена. Блондинката не желае да присъства безцелно из медиите, а приоритет са четирите й деца, мъжът й Христиан Гущеров и бизнесът й с пижами. Пред наш репортер Светлана повдигна завесата над семейния си живот, сподели истории от живота със своя съпруг, малчуганите им и други детайли от ежедневието им. Със Светлана не сме се виждали от времето след излизането й от "ВИП Брадър", но промяната при нея е наистина голяма. Загърбила е суетата на светския живот и постоянно се стреми да се развива и обогатява, като не крие, че мъжът й я стимулира да върви напред.

- Здравейте, наскоро получихте заплахи, че ще ви залеят с киселина. Как се чувствате? Има ли заподозрени?

- Съжалявам, но не мога да коментирам. Извинявам се!

- Добре, разбирам ви. Най-вероятно се води разследване и не трябва да коментирате случая.

- Няма как да коментирам, нека оставим полицията да си свърши работата. Благодаря за разбирането!

- А охрана имате ли?

- Да, имам.

- Как се справяте с четири деца?

- Много благодаря на майка ми, която е неотлъчно до нас и много ми помага. Ако не беше тя, щеше да ми е много трудно. Ани – майката на Християн също много ми помага. Бабите са най-важното нещо. Имам и жена, която също помага. Не крия това и не мога да кажа, че ги гледам сама, няма как. Аз съм открит човек и няма как да излъжа, че с Хриси се справяме сами с децата. Гледаме си ги ние с мъжа ми, който също много се занимава с малчуганите и е прекрасен баща, но имаме и помощ. Като цяло се опитвам да се справям добре и да отделям време за децата.

- Децата ви ревнуват ли едно от друго?

- Слава богу, не! Отдавам го на това, че разликата им е много малка. Те се радват един на друг, помагат си, гледат се.

- Истина ли са слуховете, че мислите да емигрирате във Виена?

- По принцип съпругът ми Христиан има апартамент там. Той много обича Виена, както и аз. Живот и здраве, всичко да е наред, защото не обичам да правя планове, но наистина мислим да заминем да живеем във Виена. Искам най-доброто за децата ни и да учат там. Аз бих тръгнала още веднага, но нека изчакаме малко да пораснат децата и след 1-2 години ще мислим за тази промяна.

Светлана е щастлива с мъжа си Христиан

- Каква майка сте?

- Аз съм много строга, но справедлива майка. Гледам ги с много любов, но държа да са добре възпитани. Винаги съм искала да имам четири деца и това е най-голямото ми щастие. Моята сбъдната мечта! Синът ми Доби сега се е научил и само казва „спокойно, мамо, спокойнооо“. На мен ми става много смешно и не мога да му се скарам, дори и нещо да съм била ядосана. Още от малък знае, че трябва да бъдем спокойни и да гледаме по-отгоре на нещата, защото животът е един миг.

- Обсебваща родителка ли сте?

- Дано не, но май ще съм такава. И за синовете ми, и за дъщерите ми. Не искам да съм такава, но май ще съм. Аз още отсега не искам да го деля с други жени. Преди няколко дни си беше харесал едно момиче в мола и искаше да се запознава с него, но му казах, че не е подходящо.

Гущерови държат да не показват децата си в социалните мрежи

- Изглеждате много спокойна. Какво може да ви изкара от равновесие?

- Ооо, радвам се, че изглеждам така. Невинаги съм много спокойна. Когато не съм яла съм най-нервна. По време на 24-часовия фаст съм най-крива, но вече всички около мен го знаят и внимават да не ме провокират.

- А съпругът ви разбира ли ви в тези моменти?

- О, да! Вече ми е свикнал и знае, че през тези 24 часа съм в по-лошо настроение, но напълно ме разбира (смее се). Приема го като нещо нормално, все пак жените сме кълбо от емоции.

- Имаше слухове, че подготвяте втора сватба.

- Да, така е. Искаме втора сватба и църковен брак, защото имаме само граждански. Живи и здрави, тази година мислим да осъществим тези планове.

- А как успявате да изглеждате така? Тежите 39 кг?

- Да, толкова тежа в момента и се харесвам. Всички ме питат как успявам да изглеждам така. Правя много сериозен фастиг. Като веднъж в седмицата гладувам 24 часа. През другите дни 18 часа карам само на вода и чисто кафе, а през останалите 6 часа си хапвам всичко. Сутрин пия кафето на екс, като малък шот. Не се добавя мляко или захар, защото така се разваля фаста. После през деня пия много вода. През 6-те часа ям всичко. Заради това и харесвам фаста, защото мога да си позволя да ям и калорични храни.

Наскоро блондинката стана "Майка на годината"

- Имате четири деца, които са кръстени на свекъра, свекървата и вашите родители. Мислите ли за една малка Светлана? Майката заслужава най-много да има едно, което да е кръстено на нея.

- Така е, съгласна съм, че всяка майка заслужава, но не, стига толкова. Никога не казвай никога, но мисля да спра с децата. Има за всички баби и дядовци. Ако родя Светланка, после трябва да родя и един Хриси. Ще станат 6 деца, много са. Засега категорично не! Имам нужда от малко време за себе си, да обърна внимание и на бизнеса си с пижами. Четири деца ми стигат. Преди дни си мислех, че от 4-5 години не съм пила вино, защото все съм бременна.

- Вие бързо се възстановихте от четирите раждания.

- Винаги съм искала децата ми да имат малка разлика, така растат по-лесно. Слава богу, качих малко килограми. Според мен това е ген. И майка ми, и сестра ми също са качвали малко кг по време на своите бременности. Докато бях бременна не спирах да ям.

- Вие нямате фейсбук, имате само инстаграм. Вие ли го поддържате или имате човек, който се грижи за публикациите ви?

- Да, нямам фейсбук. Всички акаунти, които се представят за мен, са фалшиви. Държа да отбележа. Имам само инстаграм, който сама менажирам. Нямам човек, който да го поддържа и това си личи. Аз не съм инфлуенсър, не разбирам кое стори да кача и в колко часа. Качвам когато и каквото преценя на момента. Не рекламирам срещу пари! Категорично! Мъжът ми изрично ми е забранил. Всичко, което промотирам, са неща, които ползвам. И в момента съм с пижамите, които шия, с червилото на Преслава и хидратиращото олио на Златка Димитрова. Харесвам и поддържам българските брандове.

-  Да поговорим малко за манията ви за чистота.

- О, да! Аз съм истинска маниачка, така е. Когато ходим на почивка чистя хотелските стаи. Обикновено оставяме стаята по-чиста, отколкото я заварваме. Мъжът ми вече свикна, че първо трябва да почистя и избърша шкафовете, а след това да се настаним. Иначе ме е гнус. Децата също прихващат от мен и вече и те почистват. Доби и Ани ми помагат, другите са малки и все още не могат да се включват.

- Не показвате децата си в социалните мрежи.

- Да, с мъжа ми искаме те сами да решат дали искат да са по медиите, или не. Няма да си правя реклама на техен гръб, нито с техни снимки да рекламирам продукти. Абсурд! Когато станат големи ще решат дали да са известни. Искаме това да е техен личен избор.