Светлана Каменова: Не отидох на Игрите, за да се отказвам

Двете боксьорки са родени с аномалия и това им дава предимство, заяви боксьорката за скандалните състезателки

Спорт
15:43 - 06 Август 2024
949
Светлана Каменова: Не отидох на Игрите, за да се отказвам

"Чувствсм се прекрасно. Прибирам се при приятели, семейство, близки. Аз не съм тръгнала на Олимпийски игри, за да се отказвам", заяви националката ни по бокс до 57 килограма Светлана Каменова.

Тя се завърна от Олимпийските игри в Париж.

Българката допусна загуба от Лин Ю-тин от Китайско Тайпе след спорно съдийска решение.

"След втория рунд смятах, че мачът е в лек превес в моя полза, затова исках да ми свалаят ръкавиците - защото не смятах, че нещата бяха така. В този момент, на този толкова емоционален етап, аз смятах, че ги печеля тези два рунда.

В третия рунд вкарах още повече чисти удари. По-скоро ме демотивира, че след втория рунд бе 5:0 за нея (Лин Ю-тин), а не смятах че това е резултатът", каза Каменова.

Представителката на Китайско Тайпе е една от двете боксьорки на Олимпиадата, които в миналото не са минали тест за полова принадлежност.

"Те са родени с аномалия и това им дава предимство. От една жена не може да бъде изравнено това. Така знам аз, а медицинските специалисти ще кажат какво точно е".

"Не мога да кажа защо някой парви нещо друго. Не мога да кажа. Така са преценили така са направили, не знам. Не съм говорила с никого, освен със семейството ми и най-близките ми хора. Не съм говорила, не желая и да говоря", каза още тя.