Светльо Витков: Отказвам да бъда глупак, ще протестирам в Борисовата

Няма да застана до бивши и настоящи хитреци и крадци, заяви лидерът на "Глас Народен"

Новини
13:33 - 10 Юли 2020
6512
Светльо Витков: Отказвам да бъда глупак, ще протестирам в Борисовата

Лидерът на "Глас Народен" - Светослав Витков, взе отношение за протестите, които стартираха вчера. Фронтменът на Светльо & The Legends сподели гражданската си позиция в профила си във Фейсбук. 

Ето я и нея, публикувана без редакторска намеса:

"Уважаеми... Петли и симпатизанти, 

Политическа партия Глас Народен за мен винаги е била повече кауза, отколкото традиционна партия. Каузата за промяна на политическото статукво и нейното отношение към собствения си народ. Затова и всеки член и симпатизант са имали свобода на слово и избор, а не на спуснати директиви от ръководството и P.R. акции.

В настоящите протести всеки сам има избора да реши - дали да участва в тях, да ги подкрепя или не. 

Официалната позиция на партията винаги е била една: Гражданските протести са за гражданите, докато участието на политици в тях ги превръщат в политически и замърсяват каузата им!

Мога да споделя личната си позиция като председател на Глас Народен.

Тя е следната:

Протестирам срещу бездействието и безотговорността на правителството на ГЕРБ, Патриотите и Марешки, с любезното и мълчаливо съгласие на ДПС и БСП, за липсата на всякаква адекватна подкрепа за бизнеса и българските граждани пострадали от мерките и от коронавируса, както и за тегленето на милиарди левове за това, без да се знае къде и за какво се харчат... или в чий джобове са потънали?

Протестирам, но няма как да застана до бивши и настоящи лица на БСП, на бивши Реформатори и настоящи “Да,Бг”, Костадиновци, Хаджигеновци и така нататък...

За жалост имам дълга памет и считам, че те не са алтернатива, а са следващите партньори на ДПС в управлението на България.

За разлика от тях, не искам оставка на правителството осем месеца преди парламентарните избори, за да избягат от отговорност и да хвърлят страната в хаос посред пандемия, а настоявам за бързо предприемане на конкретни мерки за подкрепа на бизнеса и хората пострадали от коронавируса и мерките. 

Ще Ви помоля да запомните само това, че протестите могат да свалят правителство, но изборите са тези, които ще качат новото или старо правителство.

Отказвам да бъда глупак и да ми дърпат конците едни и същи хитреци и крадци! Както тези в Парламента, така и тези, които сега са отвън, но напират за вътре. Каузата е: всички стари муцуни - вън от управлението на страната ни и никога повече! 

Затова и ще протестирам в Борисова градина от 19.00 ч.  

Поздрави, 

Светослав Витков".