Светослав Малинов излъга превозвачите

ДСБ не иска блокиране на пакет „Мобилност“, за да угоди на Еманюел Макрон

Политика
12:42 - 28 Март 2019
2917
Светослав Малинов излъга превозвачите

Отсъствието на тъмносиния евродепутат Светослав Малинов от пленарна зала за важното гласуване на ключовия пакет „Мобилност“ не е заради закъснението на полета му, а има съвсем други причини. Това разкриха запознати с реалността пред Lupa.bg. Политологът, изглежда, използвал закъснението, за да прикрие нежеланието си да се блокират спорните правила за превозвачите.

В пленарна зала в момента на вота за пакет „Мобилност” не присъстваха трима наши евродепутати – Малинов, Николай Бареков и Нежми Али. С техните гласове можеше да бъдат отхвърлени съсипващите норми за превозвачите. 

Кореспондентката на БНР в Русе Ася Пенчева буквално пък успя да хване натясно Малинов, като направи детайлна проверка с колко е закъснял полетът, за който той твърдеше, че му е попречил да стигне до Страсбург и да гласува.

„Проверих в сайта на Frankfurt Airport- самолетът на Малинов е закъснял само 35 минути и е пристигнал преди 14 ч. Пътят до Страсбург е 2.20 ч. Заседанието е започнало в 18 ч. Не разбирам защо ни мята по върбите“, отбеляза в профила си във фейсбук журналистката и получи отговор от другия „беглец“ – Бареков. „Кацнахме преди 16 часа малко. Бяхме заедно. А стигнах навреме. За него - нямам обяснение защо бяга по тъча. Явно се уплаши. Толкоз са им силиците на жълтопаветните мишчици.“ – написа Бареков, който вече заяви, че нарочно не е подкрепил отпадането на пакета „Мобилност“, за да защити заплатите и интересите на българските превозвачи.

Всъщност добре запознати с партийните мераци и стратегии на ДСБ в Европа разкриха пред Lupa.bg, че идеята и на тъмносините, и на Малинов е  да си прокарат пътечка към Еманюел Макрон, за да се включат в неговата група на прогресистите. ДСБ отдавна се чуди как да скъса с консервативните си корени и съюзът с неопределената партия на Христо Иванов и Зелените и негласуването на пакета „Мобилност” е само първа стъпка в тази посока.

Сега Малинов и Атанасов се целели нависоко – да се наместят под крилото на Еманюел Макрон при така наречените прогресисти. Водени са дори неофициални разговори в тази насока, разкриват нашите източници.

Очевидно първа стъпка към новия ментор на ДСБ – Макрон, е предателството към българските превозвачи, твърдят запознатите със ситуацията и припомнят, че Светослав Малинов е единственият евродепутат, завеждал дело срещу България.