Световен шампион: Избрах парите на Катар

Спорт
15:29 - 06 Октомври 2023
5627
Световен шампион: Избрах парите на Катар

Световният шампион с Германия от Мондиала в Бразилия през 2014 година - Юлиян Дракслер, публикува текст в LinkedIn, в който обяснява защо е решил да напусне Европа и да заиграе в Катар. Полузащитникът направи трансфер от Пари Сен Жермен в Ал Ахли.

„Наскоро имаше много спекулации около трансфера ми в Катар... много хора ме питат, особено в Германия: „Защо сега Катар? Защо не Бундеслигата или друго европейско първенство?“.

Просто не се случи и честно казано, вече не бях убеден, че искам да направя още една крачка в Европа. Намерих за привлекателна идеята на 30-годишна възраст да напусна Европа и да играя редовно“, започна Дракслер.

„Да, разбира се, финансовият аспект изигра много важна роля. Бих могъл просто да кажа, че след 12 години в Европа исках да открия нова култура, да придобия нов международен опит и да участвам във вълнуващ проект в арабския свят. Ще излъжа, ако изключа темата с парите, разбира се, че бяха решаващи. Мога да разбера критиката, но това е моят живот и съм доволен от избора, който направих“, добави той.