Световен шампион закопа Астън Вила

Нотингам Форест удари бирмингамци с 2:0

Спорт
19:02 - 05 Ноември 2023
1994
Световен шампион закопа Астън Вила

Нотингам Форест победи Астън Вила с 2:0 у дома в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Вината за второто попадение бе на Емилиано Мартинес, който бе избран за най-добър вратар за 2023 година на церемонията за „Златната топка“.

Това бе първа загуба за Вила в първенството от началото на септември, като отборът на Унай Емери заема петото място във временното класиране с 22 точки. Форест е 12-и с 13.

Нотингам поведе още в петата минута, когато Хари Тодоло намери Ола Айна, той стреля неспасяемо към долния десен ъгъл и прониза Емилиано Мартинес за 1:0.

В 36-ата минута Астън Вила можеше да изравни, след като Николо Дзаниоло нанесе тежък удар към долния десен ъгъл, но Одисеас Влаходимос направи брилянтно спасяване.

Второто полувреме започна по мечтан начин за Форест. В 49-ата минута Тофоло добави втора асистенция към името си, след като комбинира с Орел Мангала, той нанесе удар от дистанция, при който Мартинес сгафи сериозно и изби в мрежата си.

Само минута след това аржентинският страж донякъде се реваншира, след като спаси удар по земя на Николас Домингес. В 68-ата минута Муса Диаби можеше да върне гол за Вила, но бе спрян от вратаря Влаходимос, а с това се изчерпаха и интересните положения в мача.