Световната шампионка по борба Биляна Дудова намерена с прерязани вени

21-годишната елитна спортистка е направила опит за самоубийство във вторник вечер, спасена е по чудо

Новини
23:49 - 22 Май 2019
16401
Световната шампионка по борба Биляна Дудова намерена с прерязани вени

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийтво. 21-годишната спортистка е била открита във вторник вечерта около 20,30 часа с прерязани вени, научи сензационно Lupa.bg от нейни съотборници.

Животът на младата шампионка е бил буквално спасен на косъм. Тя е загубила много кръв, но е била стабилизирана от лекарите и опасност за живота й няма.

Потърсен за коментар, треньорът й Петър Касабов отрече Биляна да си е посягала и обясни, че става дума за инцидент – била се порязала със счупена чаша. Наш източник обаче потвърди, че става дума именно за опит за самоубийство. В момента шампионката се възстановява и най-вероятно тя също ще поддържа версията, че се е порязала на счупена чаша и става дума за инцидент, а не за планирано самоубийство.

Всъщност, 21-годишната боркиня е била открита във вторник вечерта с прерязани вени от своя съотборничка в стаята им в столичния хотел „Диана”. Биляна лежала, обляна в кръв, на пода, почти загубила съзнание. Незабавно на място пристигнала линейка на Спешна помощ и полиция. Дудова е откарана в столична болница, където й е оказана първа помощ. Лекари коментираха неофициало пред Lupa.bg, че ако е била намерена само час по-късно, това е можело да се окаже фатално за живота й.

В 20,37 часа във вторник, 21 май, на телефон 112 бил получен сигнал от притеснено младо момиче, че е открила приятелката и съотборничката си Биляна Дудова, цялата обляна в кръв. Двете момичета живеели в стая под наем в хотел „Диана” в столичния хотел „Дианабд”, който често приютява елитни спортисти на приятелски цени. Като се прибрала, съквартирантката, която също е известна спортистка, видяла и окървавения кухненски нож, с който шампионката е рязала вените си.

„Остави ме, нека да умра”, промълвила почти изпадналата в безсъзнание Биляна.

Разследват се възможни версии, заради които шампионката е посегнала на живота си. В отбора я познават като лъчезарно момиче, нямало данни, че е в депресия. Възможно е да има сериозен личен мотив, като любовно разочарование, коментираха нейни приятели. Може да е и нещо, свързано с кариерата й. В последно време имало напрежение между нея и други момичета в отбора. Буквално преди дни целия тим бил в Япония на състезание. Върнали се в неделя вечер, а два дни по-късно младата жена направила опит да сложи край на живота си. Преди време Биляна Дудова погребала майка си, което прежила изключително тежко и дори мислела да сложи точка на кариерата си. Въпреки това преборила травмата, излизала на тепиха, където печели редица престижни награди. Последната й грандизна победа е само преди месец – на 11 април. Тогава става европейска шампонка за трети пореден път.