Световният ски елит готов на старта в Банско

Тръгва ключова надпревара за Световната купа в два старта на гигантския слалом

Спорт
09:43 - 27 Февруари 2021
2806
Световният ски елит готов на старта в Банско

Световният мъжки елит в алпийските ски стартира надпреварата в Банско. Най-добрите състезатели в гигантския слалом мерят сили днес и утре на български сняг под Тодорка в два старта от дисциплината.

Стартовете в Банско са ключови за Световната купа, веднага след Световното първенство в Италия. Начело на групата е актуалният световен шампион от Кортина – французинът Матьо Февр. Под Тодорка ще карат и световните шампиони в алпийската комбинация Марко Шварц от Австрия и Фабиан Вилкенс Солхейм от Норвегия, спечелил в отборното.

Българската звезда, разбира се, е най-добрият ни алпиец Алберт Попов. Той потегля с №59, като толкова задният номер е заради по-малкото си точки в гигантския слалом, за разлика от тези в слалома. 

Уникални купи чакат призьорите на Световната купа по ски в Банско. Организаторите на най-голямото спортно събитие в България за годината от БФски са поръчали трофеите в Германия. Те са от известния Йошка кристал, от който се правят и Глобусите в Световната купа, съобщи пресаташето на федерацията.

И днес, и утре стартовете в гигантския слалом са от 11 и 14 ч, като ще се излъчват на живо по Евроспорт 1 и Нова спорт.

Днес в стартовия лист са 59 състезатели от 19 нации.

СНИМКА: Иван Обрейков, директор на ски зона "Банско"