Свидетел на зверската катастрофа на Околовръстното пред Lupa.bg: Друсаният шофьор ме псуваше, че защитавам загиналия чужденец! (СНИМКИ)

Джигит с "Порше" уби възрастен французин, а после флиртува с полицайка

Актуални новини
15:40 - 25 Септември 2022
14430
Свидетел на зверската катастрофа на Околовръстното пред Lupa.bg: Друсаният шофьор ме псуваше, че защитавам загиналия чужденец! (СНИМКИ)

Шофьорът, убил на място възрастен французин и пратил жена му в болница след зверската катастрофа на "Околовръстен път" призори в неделя е бил пиян и дрогиран. Това разказа ексклузивно пред Lupa.bg свидетелят на ужаса и пръв позвънил на телефон 112 Михаил Димитров.

"Сблъскът беше ужасен - с приятелката и дъщеричката ми пътувахме на горната част на пътя и чухме трясък като гръмотевица. Тя е медицинска сестра и веднага се досети, че е звук от катастрофа. Обърнахме и отидохме да помагаме. Видяхме една кола по таван, а един мъж се опитваше да извади от нея един дядо и една баба. До тях - от другата страна на бордюра имаше "Порше панамера" и друг човек, някъде в средата на 30-те години, който крещеше по телефона си как му станала колата на кайма, защото ударил някакви", разказва Димитров.

Веднага семейството подава сигнал на 112, а оттам бързо изпращат линейка и пожарна. Линейката успява да помогне - жената, заключена отзад в колата е още жива, но съпругът й вече е мъртъв.

Мястото на инцидента бързо се запълва с полиция

"Казаха, че човекът - възрастен французин, е загинал на място. Когато пожарната го извади... все едно в това тяло нямаше кости, беше скършено", трепери младият човек. През това време шофьорът на лъскавото "Порше" също дочува, че загиналият е чужденец.

"Нападна ме с псувни! Кой съм бил аз, бил ли съм българин, че ме е било грижа за "някакви си чужденци!? Буквално се запени, отказа да дава проби за дрога и алкохол, когато дойде и полицията, беше напълно неадекватен. Ту избухваше в рев, ту крещеше по всички", разказва очевидецът.

Джигитът се налива постоянно с вода, вероятно наясно, че ще бъде принуден да даде проба по-късно, звъни и на приятел. Пристигналият приятел на джигита се опитва да го защити. "Дойде някакъв, представи се като Чочо. Да не сме го виняли този, бил самотен баща, имал си само детето, сам го гледал, имал си и него само за приятел. Как не, много ми домъчня за убиеца!", гневи се младият баща.

Колата с убития е раздробена до неузнаваемост

Поведението на една от униформените служителки втрещява още повече очевидеца. "Момичето и джигитът, защото този убиец така бих го нарекъл, се кискаха, побутваха, държаха се изключително свойски един с друг. Видях пред очите си случая "Семерджиев" 2. Възмутен съм, така и не научихме името на тази служителка, но поведението й беше покъртително, недостойно", гневи се Димитров.

Възрастната пострадала е обездвижена и откарана в "Пирогов", а шофьорът поема към ВМА, за да му бъде взета кръвна проба. Тежкият инцидент според полицията е станал заради висока скорост на шофьора с "Порше"-то.

"Порше"-то е невредимо от другата страна на бордюра

"Подочух, че поне със 180 километра се е движил и ги е ударил в средна лента. То това се и виждаше - премазал ги е и ги е прехвърлил през бордюра от другата страна на пътя по таван! Нагъл, арогантен тип, който се нахвърли и на нас, които бяхме там", разказва още Димитров.

От ченгетата разбира, че възрастните хора в колата-ковчег са семейство французи, отиващи към летище "София" след почивка в Банско. Шофьорът им бил собственикът на семейния хотел, който предложил да ги закара. "Той беше добре, имаше някаква цицина, жената също беше стабилизирана, но възрастният човек си е отишъл, ала убиецът му е жив и здрав, това е истината", още трепери Димитров.

Димитров е снимал и регистрационния номер на колата-убиец

Името на шофьора-убиец е Димитър Любенов, който е на 39 години. Именно той е управлявал колата “Порше панамера”, която тази сутрин в 4:05 часа е ударила смъртоносно автомобила с двама французи до “Ринг мола" в София. Пред полицаите той е отказал категорично да даде проба с дрегер за алкохол и дрога и е обяснил, че “ще се оправи в МВР болница”. По-късно той е дал кръвна проба във ВМА.

Шофьорът на поршето, който е собственик на две фирми за внос на коли и пречистване на отпадни води, има 29 фиша, повечето за превишена скорост, половината не са били платени и са на стойност 4500 лв.

Починалият французин е на 64 г., а жена му - на 62 г. Водачът на форда е леко ранен и е във ВМА. Той е на 46 г., български гражданин и има три неплатени фиша според МВР.