Свиленски атакува: Служебният кабинет само за месец успя да върне модела на управление ГЕРБ-ДПС

Идеята на Слави Трифонов за референдум е луда, заяви членът на БСП

Новини
19:35 - 29 Август 2022
3775
Свиленски атакува: Служебният кабинет само за месец успя да върне модела на управление ГЕРБ-ДПС

Колегите от ГЕРБ трябва да се въздържат от коментари и квалификации, защото българите още помнят тяхното управление и всички нередности. Служебното правителство само за месец успя да върне модела на управление на ГЕРБ и ДПС.

Моля служебното правителство да не си позволява да внушава на българските граждани, че държавата е в хаос и няма пари, защото това не е вярно.

Най-силният елемент на правителството, което си отиде, бе социалният модел. За 12 години управление на ГЕРБ пенсиите бяха вдигнати със 160 лева.

Ние само за седем месец ги вдигнахме средно със 167 лева. Това трябва да помнят българските граждани. 

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ Георги Свиленски от БСП, който коментира днешния брифинг на служебния министър на финансите Росица Велкова.

"Бюджетът е обезпечен. Парите ги има. Трябва само да се съберат и да бъдат дадени на българските граждани.

Въобще не искам да коментирам налудничивите идеи на Слави за референдум. Просто няма какво да кажа.

Относно инфлацията - ясно е откъде идва. Тя е привнесена. Може и правителството да е допуснало някакви грешки, но основно инфлацията дойде отвън.

Служебното правителство не води абсолютно никаква политика за овладяване на енергийната криза. Не знам как си позволяват да говорят за хаос. Президент, премиер, енергиен министър трябва да хващат куфарите и да отиват да преговарят с "Газпром".

Само така ще можем да имаме предвидими доставки на газ. Ние ще седнем на разговор с всеки доставчик, който предлага ниска цена, включително и "Газпром", каза още той.