Свиленски: БСП да управлява с ГЕРБ е невъзможно

Управляващите отричат нашите приоритети, няма как да чакаме подкрепа от тях, подчерта водачът на листата на 24-и МИР

Новини
11:30 - 22 Март 2021
2875

За БСП управление с ГЕРБ е невъзможно, увери председателят на Националния предизборен щаб на левицата Георги Свиленски.

Водачът на листата на социалистите в 24-и МИР в София подчерта, че партията не би водила разговори за управление с ГЕРБ, тъй като социалистическата партия 13 години се бори срещу модела на управление на тази партия, която е нанесла много щети на държавата. По думите на Свиленски БСП е отворена за диалог с всички останали политически сили, които споделят предизборната програма на столетницата.

„За да не тръгнат спекулации, отсега мога да ви кажа – ГЕРБ не влизат в тази подкрепа, тъй като те отричат нашите приоритети, а ние отричаме тяхното управление. Управление, като носител на корупция и на нагласени обществени поръчки. С тях управление не е възможно, няма въобще смисъл да се преговаря нито на програмно, нито на друго ниво. Оттам нататък всички други политически сили и субекти, които споделят тези наши виждания и предложения, са добре дошли да подкрепим промяната в България“, каза Свиленски.

Георги Свиленски допълни, че, ако БСП получи мандат за съставяне на правителство, нейни потенциални партньори ще бъдат българските граждани, които са гласували за БСП и всички политически партии, които споделят програмата за управление на партията, в която най-важните послания са: болниците да не бъдат търговски дружества, прогресивно подоходно облагане, един учебник за един клас по един предмет.