Свиленски коментира скандалите в парламента и кои партии подкрепят сглобката

Политика
09:21 - 01 Декември 2023
955
Свиленски коментира скандалите в парламента и кои партии подкрепят сглобката

Крайно време е колегите от "Възраждане" и "Има такъв народ" да излязат и да кажат, че подкрепят управлението на сглобката, както го направиха от ДПС, каза зам.-председателят на БСП Георги Свиленски в предаването „Тази сутрин“.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков и председателят на ДПС Делян Пеевски влязоха вчера в остър спор помежду си в пленарната зала, но без микрофони. 

„Вчера бях на мястото си, когато се случи това. Мен ме е срам от това, което се случва в парламента. Няма да си го позволя да го разкажа, тъй като е недопустимо управляващи партии, коалиционни партньори, претендиращи да бъдат премиери, да стигат до такава размяна на реплики“, добави Свиленски.

Според него това, което се случва е, че единствената цел на това управление е разпределение на постове и фирми, които да обслужват бюджета.

„Когато не са се разбрали за постове се случва това, което виждаме в пленарна зала. Преди седмица не беше приет бюджетът на Здравната каса. За първи път се случва, когато управляващите не си подкрепят бюджета. Защо не го подкрепя? Защото не могат да се разберат за подуправителя на Здравната каса. Вчера чухме, че и управителят не знае какво прави. Бият се за 8 млрд. лева. Опозицията е ясно защо не до подкрепят. Миналата седмица беше за „Лукойл“. Бюджетът за култура, данъчните закони не бяха приети в нито една комисия“, каза Свиленски.

По думите му Делян Пеевски е заплашвал Кирил Петков, че ще развали правителството по време на скандалите в пленарната зала.

Той каза, че се надява България да има бюджет.