Свиленски: НС на БСП ще реши с кой и за какво да си говори

Очаква се държавният глава Румен Радев да връчи папката с третия мандат на представители на „БСП за България“ в понеделник

Новини
19:50 - 15 Януари 2023
2166
Свиленски: НС на БСП ще реши с кой и за какво да си говори

Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски заяви в ефира на NOVA, че през следващата седмица предстои заседание на Националния съвет на левицата, на което се очаква решение с кого и на какви теми партията ще разговаря за реализация на третия мандат. 

„Все още е прекалено рано да се предпоставя съдбата на третия мандат“, заяви Свиленски след днешното решение на държавния глава Румен Радев той да бъде връчен на левицата. 

„В края на тази седмица ще имаме готовност да поканим съответните политически партии“, коментира още Свиленски. Кои ще бъдат те, ще реши националният орган на партията, подчерта народният представител. 

„Ще подходим отговорно. Няма да изхвърлим „горещия картоф“. Ще бъдем последователни, спокойни и диалогични, както сме били до момента“, увери Свиленски. Според него на страната ни ѝ е нужно „редовно правителство и работещ парламент“. 

Очаква се държавният глава Румен Радев да връчи папката с третия мандат на представители на „БСП за България“ в понеделник. Първите два мандата, връчени на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната“, не доведоха до създаване на редовен кабинет.