Свиленски: Сглобката е изтъкана от проблеми

Всички говорят за скандалите и ротацията, а никой не говори за скока на цената на водата или за безплатните банкови сметки, които така и не бяха въведени, възмущава се червният представител

Новини
09:52 - 28 Януари 2024
2301
Свиленски: Сглобката е изтъкана от проблеми

"Тази коалиция или сглобка е изтъкана от проблеми. Опозицията изглежда безпомощна, защото имаме безпардонно управление". Това коментира по БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски.

Амбицията на Денков и Габриел е да са готови с нов състав на кабинета до 6 март
По думите му евроатлантизмът е параван, зад който управляващите крият съчетание на различни интереси.

"Има 167-168 гласа - такова мнозинство не се е случвало през последните 30 години. Чрез евроатлантизма те легитимират своето съществуване".

Партиите не би трябвало сами да определят коя е по-голяма опозиция - тази оценка трябва да я дават гражданите.

"Опозицията не е само да правиш скандали, да тропаш по банките и да викаш. И това сме го правили - то е част от парламентарните прийоми. Важното е да дава алтернативните решения. БСП и в този, и в предишния парламент се опитва да даде алтернативно решение по всеки проблем".

Всички говорят за скандалите и ротацията, а никой не говори за скока на цената на водата или за безплатните банкови сметки, които така и не бяха въведени, посочи още социалистът.

"Законът, който трябва да реши този проблем, стои повече от 7 месеца в парламента и не е гледан на първо четене, но когато трябва да се приеме помощ за Украйна или да се избере някой в даден орган, решението се взима за няколко часа".

БСП ще предложи кандидати за регулаторните органи, но ако управляващото мнозинство процедира както с конституционните съдии, няма да има смисъл, коментира депутатът.

"Те си бяха написали решенията преди да стартира процедурата".