Свински котлети с червено цвекло (+ароматно крем сирене)
за 4 порции, 15 мин
Продукти
4 свински котлета с кост
сол и черен пипер
300 г сварено или печено червено цвекло
1 глава лук
2 ч.л. олио
200 г крем сирене на гранули или рикота (може да се замени с друго крем сирене, с извара)
1 скилидка чесън
2 ч.л. зехтин или олио
Приготвяне
Подсушените котлети се подправят със сол и черен пипер.
Пекат се на тиган без мазнина от двете страни на силна температура по 2-3 мин. Слагат се в загрята фурна на 100 градуса.
Цвеклото се обелва и се нарязва. Обеленият лук се наситнява и се запържва в загрятото олио. Добавя се цвеклото и 3 с.л. вода. Подправя се със сол и черен пипер и се оставя да къкри 3 мин. на средна температура.
Крем сиренето се подправя със счукания чесън, сол и черен пипер.
Котлетите се поливат със зехтина и се гарнират с цвеклото и крем сиренето.