Свлачища във Виетнам убиха 11 души

Микробус бе затрупан с 16 души пътници в него

Новини
16:49 - 13 Юли 2024
1411
Свлачища във Виетнам убиха 11 души

Свлачища, предизвикани от проливни дъждове в планинския Северен Виетнам, затрупаха 16-местен микробус и причиниха смъртта на най-малко 11 души, предаде Ройтерс, като се позова на държавни медии.

Спасителните екипи, включващи войници и граждани на провинция Хазянг, са открили 11 загинали и четирима ранени пътници, съобщи държавната Виетнамска новинарска агенция.

Местните власти заявиха, че точният брой на хората в микробуса не е известен, а последиците от проливните дъждове усложняват усилията на спасителните екипи.

Премиерът Фам Мин Чин спешно нареди на местните власти и свързаните с тях правителствени агенции да се справят незабавно с последиците от бедствието и да бъдат готови да реагират при нови наводнения и свлачища.

По данни на Националния център за хидрометеорологични прогнози през последните 24 часа в района са паднали около 280 мм дъжд. Агенцията предупреди за опасност от внезапни наводнения, свлачища, дължащи се на наводнения или течения в провинциите Хазянг, Лаокай, Туенкуанг и Йенбай.

Всяка година наводнения и тайфуни убиват стотици хора във Виетнам, посочва Ройтерс. По данни на правителството миналата година природни бедствия са отнели живота на 389 души и са причинили наранявания на 668 души.