Свлачище срути родната къща на Юксел Кадриев

Журналистът прибра родителите си Феми и Гина в София

Топ
23:32 - 11 Април 2024
9863
Свлачище срути родната къща на Юксел Кадриев

Родният дом на Юксел Кадриев в Оряхово в миналото е бил разрушен от опасно свлачище. Семейството му тогава не получило финансова помощ да възстанови дома си от общината, а директно апартамент в панелен блок като компенсация за трагедията, която ги сполетяла, пише в. "Ретро".

Въпреки това жилището към момента стои заключено и необитаемо, защото и двамата родители на тв водещия били при него в София. В малкото крайдунавско градче възрастните хора едва свързвали двата края с пенсиите си. Майката на Юксел Гина навремето била готвачка в местната детска градина, а след това се преквалифицирала в шивачка. Татко му Феми пък се трудел в механозавода.

В двора на къщата си били направили малко стопанство от кокошки и зайци. Майката на Юксел отскачала всяка пролет до испанското градче Мурсия. Там живеели сестра й, зет й и племенника й и Гина се хващала да бере ягоди, за да подпомогне семейния бюджет с някой лев. Но тази практика престанала, след като синът й Юксел се развел със съпругата си Бонка и се наложило майка му да се премести при него в София, за да му помага с грижите за дъщеря му Габриела. Към днешна дата девойката е вече самостоятелна и е студентка в НБУ. Родителите на Кадриев обаче съжителстват с него заради заболяването на баща му, който се нуждаел от непрестанни лекарски грижи, каквито в Оряхово нямало как да получи. 

Юксел Кадриев с порасналата си дъщеря