Свобода и стил в едно - чанта през кръста

Мода
14:27 - 19 Декември 2019
3843
Свобода и стил в едно - чанта през кръста

Писнало ли ви е от безкрайното търсене на телефона, ключовете и парите ви из бездънната чанта? Колко често не можете да откриете червилото си точно, когато ви трябва? Сигурни сме, че сте изпадали в такива ситуации поне няколко пъти.

Решението? „Utility belt bags”, както ги наричаме на английски, а на български ги определяме по вида, по който изглеждат – чанти около кръста, чанти, заместващи колан, чанти, които са ,,полезни“, съдейки по превода на думата „utility“, чанти напомнящи ни на начина, по който военните увиват около кръста колана с оръжията си или пък майсторите – инструментите си.

Всъщност този модел чанти е актуален още от миналата година в нашата страна, а извън нея, трендът започна да се появява и да загатва за себе си дори по-отдавна. Не е изненада и кой го наложи. Експертите в създаването на чанти, оставащи да се задържат дълго време на модния хоризонт за дамите по света – “Fendi”, са се погрижили и този път да се обсебим по аксесоарите им.

 Нуждата от функционалност и удобство, като същевременно не се допуска компромис със стила, са може би главните причини за засиленото внимание и увеличаващият се брой почитатели на “utility bags”, споделят едни от най-големите експерти от света на модата

“Fendi” включиха модела в колекциите си не само за тази зима, но и за пролет/лято 2020г. Милано ги издигна в култ. Изглежда, че инвестицията в такива чанти ще бъде не само за един сезон, а напротив – и за следващия, като прогнозите са “utility bags” да продължават да бъдат харесвани и през есен/зима 2020. Времето ще покаже дали това ще се случи. За момента знаем със сигурност, че те ще намерят място в гардероба на модерните дами през студените дни на 2019 г., както и през идната пролет.

Новият ни фаворит сред аксесоарите беше забелязван много често из улиците на модните столици по време на Седмиците на модата. Из социалните мрежи той стремглаво се е насочил към върха на класациите за най-много споделяни и харесвания.

Популярни личности като моделите Джиджи и Бела Хадид, Кайа Гербер, както и много от модните блогъри и инфлуенсъри, не крият привързаността си към чантите, напомнящи колани. Ако все още не сте се сдобили с такава чанта – направете го, ще се изненадате от ефективността и приложимостта й. Мъжете също могат да се радват на открието. Освен това, без значение от пола, ще бъдете на гребена на модната вълна, а какво по-хубаво от това?