Тагарев се ядоса на Йотова: Президентската институция манипулира обществото

Илияна Йотова подхранва дезинформацията срещу България, гневят се в МО

Новини
14:56 - 08 Юли 2023
3997
Тагарев се ядоса на Йотова: Президентската институция манипулира обществото

Тревожно е, че президентската институция манипулира общественото мнение с неверни внушения за военната помощ за Украйна и така подхранва кампанията по дезинформация, която се води срещу България. Това заявяват от Министерството на отбраната по повод изявлението на вицепрезидента Илияна Йотова.

От ведомството посочват, че като подменя информацията за това, което страната ни е готова да предостави като помощ, с това, което Украйна иска от България, вицепрезидентът заблуждава обществеността.

Подчертава се, че Министерството на отбраната има пълната подкрепа от правителството за военната помощ за Украйна, определена с решение на парламента.

Следващото решение ще е на Министерски съвет
Уверява се, че подкрепата категорично няма да застраши боеспособността на българската армия и възможностите на държавата ни да се защитава.

От ведомството поясняват, че България ще предостави боеприпаси, които са към края на своя ресурс, но са в годно състояние. Те са извън нормативите за поддържане на запаси и осигуряване на подготовката на армията.

С днешния си опит да разклати стабилността на редовното правителство, вицепрезидентът насажда страх и разединява, вместо да обединява нацията, изтъкват от военното министерство.