Тагарев: След решение на НС, ще дадем помощ на Украйна

Военният министър с двама заместници, единият е Станимир Георгиев

Новини
17:15 - 07 Юни 2023
2662
Тагарев: След решение на НС, ще дадем помощ на Украйна

“Говорих за това, че е важно да продължим да оказваме помощ на Украйна. Това е изключително важно за гарантиране на нашата сигурност. А какво точно ще дадем зависи от много други неща - потребностите им в този момент, това, с което разполагаме. Разбира се, че трябва да има решение на парламента и ние така ще действаме - по прозрачен, ясен начин”.

Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти.

“Най-важно е сега да се запозная с документите, трябват ми няколко дни да се ориентирам. Много неща имаме да направим. Едно от основните е да си сформирам екипа. Без екип един човек нищо не може да направи. Ще имам двама заместници. Единият вече е назначен. Това е Станимир Георгиев, който беше заместник на министър Заков“, каза той. 

Запитан имало ли е ново искане от Украйна за военна помощ каза: Засега не са ми представяни конкретни документи, но следващата седмица има министерска среща в Брюксел, която ще се предшества от среща във формат “Рамщайн” и предполагам, че там ще придобия по-ясна представа за конкретните искания в момента, нуждите се менят постоянно, ще видим с какво можем да помогнем.