Тайни записи забъркаха Зукърбърг в скандал

Шефът на Facebook хвърлил 100 млрд. за промяна в баланса на информацията

Топ
09:52 - 02 Октомври 2019
1823
Тайни записи забъркаха Зукърбърг в скандал

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг пак е замесен в скандал. ц сотново се оказа в центъра на скандал. Този път тайни записи, публикувани от онлайн изданието The Verge извадиха коментари на технологичния предприемач по време на срещи със служителите на Facebook.

Записите са части от редовни срещи на Зукърбърг със служителите, на които обикновено е забранено е да се снима и записва, тъй като се обсъжда вътрешна информация за компанията.

Явно някой от служителите обаче е поел риска иНякой от служителите обаче е решил да не спази това изискване и през юли т.г. е записал Зукърбърг. В разговорите има позициите на основателя на Facebook по най-различни теми.

Facebook иска да живеем в нов виртуален свят

Той например казва, че е "готов на съдебна битка", ако сенатор Елизабет Уорън бъде избрана за президент на САЩ. Той също така казва, че се притеснява от идеята ИТ гигантите да бъдат разцепени на по-малки компании.

Зукърбърг също така казва, че не вижда смисъл да ходи на множество изслушвания пред правителства. Той казва, че е се е явил пред американския и европейския парламент и това е достатъчно.

Според него има и грешни представи за развитието на криптовалутата Libra. Причината е, че много от публикациите представят драматична ситуация, но според Зукърбърг има много конструктивни срещи с регулаторите по света, които не са пред камери и са много стойностни.

Facebook блокирала десетки хиляди приложения заради личните данни

Той коментира дълго и защо иска да остане с пълна власт на върха на Facebook. Зукърбърг казва, че понякога се налага да се взимат решения, които костват много на компанията. Той дава за пример решението да се промени балансът в потока от публикации в профилите на потребителите. Сега там се показват повече публикации от приятелите им за сметка на по-малко клипове и новини.

"Това и още няколко други решения костваха 100 млрд. долара пазарна капитализация на компанията... Щях ли да могат да направя това, ако нямам пълен контрол над компанията?  Не знам, може би щях да бъда уволнен... Но в дългосрочен план най-печелившото е да направиш правилното нещо", казва Зукърбърг.

След като публикацията започна да се разпространява, Зукърбърг реши да не ѝ противоречи. В профила си във Facebook той дори публикува връзка към текста и обяви, че той показва "нефилтрирана версия на това, което мисля и казвам на служителите".