Тайните на Нострадамус са разкрити в книга

Нещо за четене
18:19 - 04 Юни 2019 (обновена)
22628
Тайните на Нострадамус са разкрити в книга

Единствената и най-пълна биография на Нострадамус излезе на българския пазар преди дни. „Нострадамус. Истините и лъжите за най-големия пророк на всички времена“ бе издадена у нас от „Кръг“, след като покори световните литературни класации. Сериозният труд на американския изследовател Джон Хог е преведен на повече от 10 езика и е оценяван като най-пълното животоописание на европейския гадател.

Френският лекар от ХVI в. Мишел дьо Нострадамус и мрачните му, но хипнотични предсказания не спират да омагьосват света вече няколко столетия. В миналото той е извор на мъдрост и вдъхновение за много исторически фигури. И тогава, и днес обаче гаданията му често са осъждани и заклеймявани. Но едно е сигурно – мистичният му образ не потъва в забрава. Винаги, когато това е напът да се случи, от мъглявината на словата му изплува ново знамение за настоящия ден.

Ето защо световноизвестният автор и експерт по окултни практики Джон Хог решава да напише първата пълна биография на Нострадамус. Подзаглавието на книгата – „Истините и лъжите за най-големия пророк на всички времена“, подсказва, че Хог представя в детайли всякакви митове около френския гадател. Според автора житейският път и боготото наследство, което Нострадамус оставя на идните поколения, са от особено значение днес, тъй като някои от пророчествата му още не са се сбъднали.

Биографията прави и сериозен исторически преглед на годините на Ренесанса и всички съпътстващи ги събития: Голямата комета, чумата в Европа и т.н. За първи път на български се публикуват слабо известни, но автентични материали за произхода на Нострадамус. Хог е сред големите специалисти на тема „Нострадамус“ и на думите му може да се има пълно доверие. Настоящият му труд наброява цели 400 страници. Преводът е дело на Руслана Маргова, а дизайнът направи Тони Ганчев. 

Книгата съдържа всичко, което искате да знаете за Нострадамус, както и астрологични детайли в личната му натална карта, билколечебните методи на недипломирания доктор и анализ на най-великите му пророчества. Читателят ще намери и отговор на въпроса какво завещава Нострадамус на идните поколения. 

Книгата за Нострадамус струва само 20 лева и може да се купи във всички добри книжарници в страната, както и да се поръча по интернет чрез сайтовете за продажба на книги Ozone.bg, helikon.bg,  ciela.bg и hermesbooks.com.