Тайните за красота на Хайди Клум

Супермоделът мие кожата на лицето си с бебешки шампоан

Стил
17:15 - 04 Април 2019
3082
Тайните за красота на Хайди Клум

45-годишната Хайди Клум впечатлява не само със стройната си фигура, но и с перфектната си кожа. Тя използва скъпа козметика за лице, но си има и евтина тайна за почистването му.

За грижата за лицето тя използва бебешки шампоан. На пазара има огромно разнообразие от козметика за тази цел – от обичайните миещи гелове до хидрофилни масла. Напредъкът в технологията прави възможно марките да изкарват все повече и повече неочаквани продукти.

Хайди обаче предпочита класиката и избира за себе си средства, доказани с времето.  Бебешките шампоани  са едно от най-добрите средства за деликатно почистване на скалпа. Често използваме и козметика като бебешките кремове за подхранване на кожата на ръцете. Въпреки това, фактът, че можете да използвате шампоан за почистване на лице не е толкова широко известен.

Може би има основателна причина за това – козметиката за деца обикновено не съдържа вредни вещества и е предназначена специално за деликатна кожа. Освен това всеки козметичен продукт за деца преминава много тестове, което намалява риска от неприятни последици до нула.

Хайди Клум споделя пред HelloGiggles, че първоначално започнала да използва шампоан като почистващо средство по съвет на лекаря си. Той ѝ препоръчал да опита този метод, когато имала оплаквания от очна инфекция. Впоследствие оценила предимствата и продължава да залага на него.