Тайните за млада кожа от София Лорен

Италианската филмова звезда признава, че дължи свежестта на кожата си на обикновена маска, която прави от години

Стил
12:31 - 02 Октомври 2020
6730
Тайните за млада кожа от София Лорен

На 20 септември тази година София Лорен навърши 86 години. Италианската филмова звезда, която обожава естествените продукти заедно с професионалната козметика, е щастлива да ги използва за подмладяване на кожата. Независимо от възрастта си, София Лорен успява да заблуди времето, използвайки не толкова постиженията на естетичната медицина, колкото традиционните природни продукти, които има в кухнята си. В едно от интервютата си София споделя, че дължи свежестта на кожата си на обикновена маска, която прави от години, а действието ѝ било като лифтинг процедура.

За приготовлението ѝ се нуждаете от 3 чаени лъжици глицерин, 3 чаени лъжици желатин, 3 супени лъжици прясно мляко с висока масленост, 2 чаени лъжици зехтин, 1,5 чаени лъжици овесена каша. В удобен съд изсипете млякото и в него разтворете желатина. Оставете за час, дори и да се е разтворил моментално. Желатинът е естествен колаген, който перфектно прикрива гънките по кожата. Той е в състояние да изсветли епидермиса и да го направи по-гладък. Загрейте желатина с млякото на водна баня. Внимавайте млякото да не завира и желатинът да не прегрява.

Смесете 5 супени лъжици от разтворения желатин със зехтина и овесената каша. Добавете глицерина. Разбъркайте всички компоненти много старателно, до получаване на хомогенна маса. Нанесете маската на чисто лице, като внимавате със зоната на очите. Изчакайте 10 минути и отстранете с влажен тампон. Правете процедурата в продължение на 10 дни за най-добър ефект.