Тайсън Фюри иска бой с Усик, а не с Уайт

Спорт
17:56 - 17 Ноември 2021
2431
Тайсън Фюри иска бой с Усик, а не с Уайт

Промоутърът на Тайсън Фюри Боб Аръм заяви, че световният шампион иска да срещне другия носител на шампионски пояси Александър Усик в мач, който да определи абсолютния световен шампион в тежка категория в професионалния бокс.

Очакваше се Фюри да бъде задължен да се бие с британеца Дилиън Уайт, който е официалният претендент за пояса във версия Световен боксов съвет (WBC), но във вторник от WBC отказаха да задължат Фюри с подобен мач.

Това означава, че Боб Аръм може да организира мач за Тайсън Фюри още в началото на следващата година. Желанието на британеца е да се бие с Усик, който след победата си над Антъни Джошуа държи титлите Световната боксова оргазниация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF).

Пречка пред подобен мач обаче може да се окаже желанието на Антъни Джошуа за реванш с Усик, както и заведеното дело от адвокатите на Уайт, които веднага поискаха арбитражна процедура след отказа на WBC да назначи мач между техния клиент и Фюри.

"Хората на Уайт започнаха арбитражна процедура срещу Световния боксов съвет. Той обаче няма да гарантира мач на Уайт, докато се води това дело", каза Аръм пред "Скай Спортс".

"Това е правилното решение. Напълно възможно е Фюри да трябва да се бие с Уайт. Ще видим как ще стане. Уайт е отличен боец. Когато дойде времето, а това ще стане скоро, да решим кой да бъде следващият съперник на Тайсън, Уайт трябва да бъде начело на списъка", допълни американският адвокат и промоутър.

Но докато WBC и Уайт са в съдебна битка, Аръм има предложение към Джошуа - да се откаже от реванш с Усик, след което да се бие с победителя от срещата между украинеца и Фюри.

"Алтернативата е такава, че ако Джошуа реши да не използва правото си на реванш срещу Усик и реши да се отдръпне, мачът, който искаме да направим, е между Усик и Фюри. Това ще бъде мач, който да унифицира всички световни титли. След това Джошуа може да се бие с абсолютния световен шампион, който и да е той. Уайт може да почака. Такова е желанието на Тайсън. А аз представям Тайсън. Това е неговото желание. Ако те искат да се бият един срещу друг - а аз вярвам, че е точно така, ще спомогна това да се случи", завърши 89-годишният Боб Аръм.